Prima Pagina
Cine suntem
Scop
CRESC turism
EducArtS
Voluntariat
Vatra Valaha
Clasificare verde
Amfiteatru verde
Obiective
2 la suta
Cursuri
 
 

Declaratia de credinta a TURISMVERDE:

"-Credem in potentialul oricarei persoane (prestator sau beneficiar al unui serviciu turistic) si in vointa acesteia, pentru a adopta de buna voie o atitudine protectoare fata de mediul natural!"

"Orice om - singur - e asa de putin, că nici nu-i poti zice om. Abia toti oamenii împreună fac un singur om. Oamenii nici nu sunt; este unul singur si acela suntem toți laolaltă." Lucian Blaga

 


Mecanismul 1%, transformat ulterior în 2%, a luat nastere în anul 2003 din necesitatea identificãrii unei solutii de finantare pentru sectorul non-profit din Romania, dependent de finantarea externã, dar si de iminenta scãdere a fondurilor europene odatã cu intrarea în Uniunea Europeanã.

Acest sistem poate stimula comportamentul filantropic al cetãteanului, prin implicarea acestuia în sustinerea unor cauze sociale si responsabilizarea lui în cheltuirea banului public, creandu-se premisele unor importante efecte benefice la nivel social.

Despre Turismul verde Ecologic din Romania:

Asociatia TURISMVERDE* este creatoarea si promotoarea primului principiu "Green Busines Scheme" din Romania, denumit si "3WT3Win Tourism", cel mai durabil, sustenabil, responsabil si rezonabi principiu de dezvoltarea turismului. Detalii aici!

Misiunea asociatiei este aceea de a prezerva pe cat posibil calitatea mediului, valentele estetice ale tuturor zonelor neprotejate&neprotejate (delta, munte, mare, urban-rural etc) cat si legaturile sociale cu locuitorii, conservându-le patrimoniul cultural material sau imaterial si valorile lor traditionale, contribuind totodata la întelegere si toleranta, la simbioza om-natura, pentru ca si generatiile viitoare sa se poata bucura in calatoriile lor de macar aceleasi conditii ca si noi astazi.

De aceea Asociatia Ecologicã Turismverde* recomandã intotdeauna consumul responsabil&rezonabil de...
TURISM.
Detalii in continuare despre asociatie, aici!

Motoul TURISMVERDE:

"Natura, doar in schimbul respectului fata de Ea!"

Parteneri/Link-uri utile
Universitatea Bioterra
U.S.A.M.V. Bucuresti
Raw Generation
Positive Vision for Biodiversity
Tur virtual 360
Coalitia de mediu
Iubim Natura
Caricatura verde
Turism Euro Verde
Federatia Biciclistilor din Romania
Cicloturism
Asociatia Romana de Standardizare
Arta cu Flori
Sunetele vietii
Romexpo
Reteaua de Biodiversitate
Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala

 
Prima Pagina | Stiri | Termeni si conditii | Proiecte | New Tourism | Galerie foto | Semnal | Adeziuni | Euroregiuni | ONG | Membri | Contact
Copyright (C) Asociatia Ecologica Turismverde 2008
Utilizarea acestei pagini a site-ului, reprezinta acordul tau de a respecta Termenii si Conditiile site-ului.
 
Servicii creare site   creare site